fbpx

Nyhedsbrev, Q2 2024

Posted by:

Halvdelen af 2024 er passeret. Vi synes at det er gået fantastisk for Robofunds Global fonden, og vi har alle forventninger om at næste halvdel også bliver rigtig god.
Vi kom sent i gang med investeringerne i fonden, så i nogle måneder hed det en kontantrente på 3,8% – Det er også værd at tælle med da det bliver betragtet som en risikofri investering. Den sene start skyldtes handelstilladelser og juridiske spidsfindigheder.
Nu kører alt, og forrentningen er god. I skrivende stund er kurs indre værdi på 105.3. Og dette er opnået på 2 måneder. Omregner vi dette til en årlig forrentning er det 25,44%
Vi er meget tilfredse. Vi kan ikke love at resten af året bliver lige så godt, men vi kan love at vi gør vores bedste, og AI og algoritmerne følger investeringerne døgnet rundt.


En global betragtning.

Robofunds Global er en global fond, det vil sige, at vi scanner for muligheder over hele verden, dog holder vi os til industrialiserede lande, altså ingen emerging markets i denne fond. (Vi betragter ikke Kina som emerging market)

Nedenfor nævner vi 9 aktier som har bidraget til andet kvartal på enten den gode måde eller ikke så gode. Der er både fra Australien, Kina og Danmark:

Apple Inc. (AAPL) Apple fortsætter med at innovere og udvide deres økosystem. I dette kvartal annoncerede Apple lanceringen af Apple Vision Pro, en banebrydende augmented reality-enhed. Derudover oplevede Apple stærk efterspørgsel efter deres iPhone og Mac produktlinjer, hvilket bidrog til stabile indtægtsstrømme på trods af globale økonomiske usikkerheder.

NVIDIA Corporation (NVDA) NVIDIA rapporterede imponerende finansielle resultater med en omsætning på 13,5 milliarder dollars for Q2 2024, næsten en fordobling fra året før. Virksomhedens førerposition inden for AI og datacenterløsninger har drevet denne vækst, hvilket har styrket deres position som en nøglespiller i tech-industrien. NVIDIA’s fokus på innovation og strategiske partnerskaber fortsætter med at betale sig for aktionærerne.

China Yangtze Power Co., Ltd. (600900) China Yangtze Power har draget fordel af Kinas fokus på vedvarende energi. Virksomhedens aktie nåede en ny 52-ugers højeste i dette kvartal, hvilket afspejler investorernes tillid til deres bæredygtige energiinvesteringer og langsigtede vækstpotentiale. Som en af verdens største vandkraftselskaber spiller det en vigtig rolle i Kinas energistrategi.

McKesson Corporation (MCK) McKesson har vist solide resultater med betydelig indtægtsvækst drevet af deres onkologi og biopharma tjenester. Virksomheden fortsætter med at udvide deres tjenester inden for sundhedsforsyning og -logistik, hvilket positionerer dem som en leder i sektoren. McKessons strategiske opkøb og partnerskaber har været nøglen til deres succes i dette kvartal.

Dell Technologies Inc. (DELL) Dell har oplevet en genopblussen i deres virksomhedsløsninger og PC-forretning. I dette kvartal rapporterede Dell stærk efterspørgsel efter deres højtydende computer- og lagringsløsninger, især fra virksomhedskunder. Virksomhedens strategiske fokus på digitale transformationsservices har hjulpet med at drive deres nylige vækst.

Novo Nordisk A/S (NVO) Novo Nordisk har gjort sig bemærket med deres banebrydende behandlinger for diabetes og fedme. Virksomhedens nylige kliniske succeser og regulatoriske godkendelser har positioneret dem til betydelig vækst. Novo Nordisks engagement i innovation inden for sundhedspleje gør dem fortsat til en fremtrædende aktør i medicinalindustrien.

UnitedHealth Group Incorporated (UNH)
UnitedHealth Group har opretholdt deres stærke resultater med robust indtægtsvækst i deres sundhedstjenester. Virksomhedens diversificerede forretningsmodel, herunder forsikring og sundhedsydelser, har hjulpet dem effektivt at navigere i sundhedsmarkedets kompleksiteter. UnitedHealths fokus på at udvide deres Optum-enhed har været en væsentlig vækstdriver.

Computershare Limited (CPU) Computershare har oplevet betydelige ændringer i dette kvartal, herunder salget af deres amerikanske hypoteksenhed for 1,13 milliarder dollars, hvilket forbedrer deres finansielle stabilitet og fokuserer på mere rentable segmenter. Virksomheden har også ekspanderet ved at opkøbe BNY Trust Company of Canada, hvilket styrker deres tilstedeværelse på det nordamerikanske marked. Computershare har fortsat med at udbetale stabile udbytter, hvilket afspejler deres forpligtelse til at skabe værdi for aktionærerne.

CoreCivic, Inc. (CXW) CoreCivic har desværre haft et udfordrende kvartal. Virksomheden modtog en opsigelsesmeddelelse fra U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) vedrørende deres South Texas Family Residential Center, hvilket har haft en negativ indvirkning på aktiekursen. CoreCivic har også måtte suspendere deres finansielle vejledning for 2024, hvilket har skabt usikkerhed blandt investorerne. Disse udfordringer har resulteret i et markant fald i aktiekursen, og vi arbejder tæt sammen med ledelsen for at overvåge og håndtere situationen bedst muligt. 

Sektorfordeling.

Rent sektormæssigt er Robofunds flot diversificeret med en lille overvægt på IT aktier og finansbranchen:

Sektorfordeling

Regionalfordeling.

Fonden har en betydelig eksponering mod USA og Europa, hvilket giver en solid base af stabile og etablerede markeder. Den mindre eksponering mod Asien og Oceanien giver en balanceret risiko, samtidig med at det giver adgang til vækstmuligheder i disse dynamiske regioner.

Denne diversificerede tilgang hjælper med at minimere risikoen, samtidig med at den maksimerer afkastpotentialet ved at drage fordel af forskellige regionale styrker.

Regionalfordeling 1

Kapitalforhøjelse efter sommerferien

Der er en del investorer der spørger om hvordan man kan deltage og nyde del af afkastet i Robofunds Global fremover. I en kapitalforening som Robofunds gøres dette med en kapitalforhøjelse.
Du skal være opmærksom på, at du mindst skal investere 750.000 for at være med (dette er et lovkrav) som vi ikke kan ændre på.
Hvis du vil være med, så læs videre:

  • 1. Vi behøver basisoplysninger om dig, der underskrives med NemId.
  • 2. Midlerne overføres til vores konto.
  • 3. Tegningsbevis fremsendes.
  • 4. Puljen bliver øget med også din andel.

Det er muligt at investere for private midler, selskabsmidler, samt pensionsmidler hvis den samlede opsparing i det samme pensionsselskab er over 2,7 mio. kr. (20%) må anvendes til dette formål
Investering: Information og tegningsformular

God sommer ønskes fra Robofunds.

Lars Pehrsson

0
  Related Posts
  • No related posts found.