Introduktion

Greenbeam er et bæredygtigt aktietema, der har 100% fokus på de mest bæredygtige aktier globalt set. Vi er dedikeret til at investere i virksomheder, der ligger helt i top i bæredygtighedskriterier. Kraftig inspireret af Corporate Knights Top-100 lister der bliver udgivet hvert år sammensætter vi den mest optimale portefølje.

Vi tror på, at ved at investere i bæredygtige virksomheder, kan vi opnå både økonomisk afkast og samtidig bidrage til en bedre verden. Vi har derfor nøje udvalgt de mest bæredygtige aktier fra udviklede lande og er overbevist om, at vores investeringer kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Sådan vælger vi kandidater

Vi er opmærksomme på, at udvælgelsen af de mest bæredygtige aktier fra hele verden kan være en kompleks opgave. Det skyldes primært, at virksomhederne selv giver oplysninger til ratingbureauer om deres bæredygtighedspraksis, hvilket kan føre til greenwashing – en praksis, hvor virksomheder fremstiller sig selv som mere bæredygtige, end de reelt er.
Læs bl.a. vores artikel serie om Greenwashing

For at tackle denne udfordring sætter vi stor tillid til bl.a. Corporate Knights, et anerkendt firma, der hvert år udvælger de 100 mest bæredygtige virksomheder i verden. Corporate Knights anvender en omfattende og objektiv metode til at vurdere virksomheder ud fra en række nøglekriterier for bæredygtighed. Vi stoler på deres ekspertise og integritet til at identificere de virksomheder, der er reelle frontrunnere inden for bæredygtighed.

Ved bl. a. at basere vores investeringsbeslutninger på Corporate Knights’ rangering af de mest bæredygtige virksomheder, søger vi at undgå greenwashing og sikre, at vores portefølje består af virksomheder, der aktivt arbejder for at opfylde høje bæredygtighedsstandarder.

D

Tal og statistik

Nedenfor følger lidt tal og statistik på performance i porteføljen på hvordan Greenbeam har klaret sig historisk set. Dette er dog ingen garanti for at dette vil fortsætte fremover.

Regionalfordeling

Sektorfordeling

8 største positioner (18. januar 2024)

Kapitalforvaltning

Greenbeam er en del af vores kapitalforvaltningskoncept. i begyndelsen af 2024 bliver Greenbeam lanceret i form af en investeringsfond. Tilmeld nyhedsbrev for at modtage information om dette.
Læs mere om Robofund kapitalforvaltning

Relevante blogs og artikler

OpenAI’s releaser ”Sora” et AI program som generer fantastiske videoer på kort tid.

En game changer: OpenAI’s releaser ”Sora” et AI program som generer fantastiske videoer på kort tid.Open...

Læs mere

Nyt lækkert logo til Robofunds

Vi var lidt trætte af vores eksisterende logo, vi syntes ikke det afspejlede nogle af de værdier som vi gerne vil...

Læs mere

Intelligens i investeringsstrategier.

Om investeringstrategier. For nylig bragte en artikel i Finans (Jyllandsposten) fokus på, hvordan kunstig intellig...

Læs mere

Bæredygtige investeringer med stærkt afkast.

Hos Robofunds mener vi, at dine penge skal arbejde både for dig og for kommende generationer. Med vores Greenbeam...

Læs mere